class="page-template page-template-custom-page page-template-custom-page-php page page-id-2902 nt-shortcode- Agro Child nt-version-1.2.4 wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5 vc_responsive">

GreenValue+ Πράσινη αξία στη φυτοπροστασία

Στο κατώφλι της δεύτερης δεκαετίας του 2000, η μέθοδος καταπολέμησης εχθρών και ασθενειών
στις καλλιέργειές μας έχει αλλάξει. Οι βασικότερες αιτίες είναι:

Α. Η κλιματική αλλαγή προκάλεσε από τη μία την «αφύπνιση» των μηχανισμών ανθεκτικότητας και την αλλαγή του DNA
των επιβλαβών οργανισμών στην ανάγκη τους να προσαρμοστούν στα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες,
από την άλλη οι κλιματικές παράμετροι όπως οι υψηλές θερμοκρασίες και η μεγάλη διάρκεια των ξηροθερμικών συνθηκών,
ευνόησαν την επιτάχυνση πολλαπλασιασμού διαφόρων φυλών τετρανύχων και γενικότερα μυζητικών εντόμων στις καλλιέργειές μας.

Β. Η ανάπτυξη ανθεκτικότητας των εχθρών και ασθενειών στην κλασσική χρήση χημικών ουσιών καταπολέμησης αποτελεί
ύψιστος πονοκέφαλος όλων των τεχνικών για την ορθή σύνταξη ενός προγράμματος ψεκασμών.

Γ. Η ΕΕ ολοένα και προχωρά στην κατάργηση πολλών χημικών δραστικών ουσιών που έχει ως αποτέλεσμα οι φαρμακευτικές εταιρίες
να μην προλαβαίνουν να αναπτύξουν νέα μόρια καταπολέμησης των επιβλαβών οργανισμών λόγω της προ απαιτούμενης πολυετής έρευνας
που απαιτείται αλλά και λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Αντιμετωπίζοντας της προκλήσεις αυτές η ΕΕ έθεσε στόχο μέχρι το 2030, την μείωση της χρήσης
των χημικών ουσιών και των χημικών λιπασμάτων κατά 30%. Για το λόγο αυτό, εδώ και κάποια χρόνια χρηματοδοτεί το project FROM FARM TO FORK (3F)
στα πλαίσια της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της προστασίας του περιβάλλοντος κατά το οποίο η έρευνα στον αγρό προσανατολίζεται στην χρήση φιλικών
προς το περιβάλλον ουσιών, τις λεγόμενες ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ οι οποίες παρ’ όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στην σχετική νομοθεσία 1107/2009
που εφαρμόζεται έως σήμερα σχετική με τα φυτοπροστατευτικά (Άρθρο 28).

Αυτές μαζί με τα λεγόμενα έξυπνα εντομοκτόνα ανήκουν στη νέα ομάδα προϊόντων της emphyton
που τιτλοφορείται ως GREENVALUE+.

 

 

 

BIOCLEAN-SITE.png

BIOCLEAN LKE

Το Bioclean LKE είναι ένα μυκητοκτόνο, το οποίο βασίζεται στον συνδυασμό των βασικών ουσιών, του ορού γάλακτος, της υδροχλωρικής χιτοσάνης και του Equisetum arvense L. Χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε οργανικά οξέα και πρωτεΐνες με αντιμικροβιακή δράση. Τα οργανικά οξέα που περιέχει έχουν την ικανότητα να διαρρηγνύουν τις κυτταρικές μεμβράνες των παθογόνων σε βαθμό που να απελευθερώνεται το κυτταρόπλασμα, με αποτέλεσμα να νεκρώνονται. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κάνει το Bioclean LKE να δρα τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά έναντι πολλών επιβλαβών μυκήτων και βακτηρίων. Οι διαφυλλικές εφαρμογές του προϊόντος δρουν σε μια σειρά από μύκητες όπως τα γένη των Botrytis, Mildiew, Oidium, Pythium, Sclerotinia, Alternaria, Cladosporium, καθώς και ενάντια του γένους των ωομυκήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

biostop-removebg-preview.png

BIOSTOP

Το BIOSTOP® λειτουργεί ως ενισχυτής των καλλιεργειών χάρη στα ριζοβακτήρια Pseudomonas putida που ενισχύουν τη βιολογική δραστηριότητα της ριζόσφαιρας, βελτιώνουν τη δομή και καταπολεμούν την εξάντληση του εδάφους που προκύπτει από την εντατική γεωργία και την ανάπτυξη ασθενειών. Το BIOSTOP® διευκολύνει την ριζοβολία και προωθεί την ανάπτυξη των φυτών, αυξάνοντας τη βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών και άλλων διεγερτικών ουσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

epsilon-site.png

epSILon

Το epSILon είναι ένα ειδικό σκεύασμα για διαφυλλική εφαρμογή. Προορίζεται για τον έλεγχο των μικρών εντόμων όπως ψύλλα αχλαδιάς, τετράνυχο μηλιάς, αλευρώδη και θρίπα, και βασίζεται στο τρισθενές πυρίτιο. Η δράση του βασίζεται σε πολυμερείς ενώσεις. Τα πολυμερή δεν είναι πιθανό να διεισδύσουν στο σώμα των εντόμων (πολύ μεγάλα μόρια) και να επηρεάσουν τις βιολογικές διεργασίες στο εσωτερικό του. Ουσιαστικά τα έντομα θανατώνονται ως αποτέλεσμα της δομής που δημιουργείται περιμετρικά και εξωτερικά του σώματός τους και όχι από κάποια τοξική αλληλεπίδραση. Ως αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας δημιουργείται μια κολλώδης, λεπτή μεμβράνη (πολυμερής, τρισδιάστατη δομή) στην επιφάνεια του φύλλου και στην εξωτερική επιφάνεια του σώματος των εντόμων με τα οποία έρχεται σε επαφή. Απόρροια της ανωτέρω διαδικασίας είναι, τα έντομα να ακινητοποιούνται στην επιφάνεια του φύλλου όπου εντός σύντομου χρονικού διαστήματος πεθαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

fesil-site.png

FESIL

Το Fesil είναι ένα ειδικό σκεύασμα θρέψης για διαφυλλική εφαρμογή. Περιέχει σίδηρο και το τροφοδοτεί στο φυτό μέσω φυλλώματος. Οι βοηθητικές ουσίες του Fesil βοηθούν το σίδηρο να εξαπλωθεί σε όλο το φύλλο, με υψηλή αφομοιωσιμότητα. Με την εφαρμογή του Fesil, τα φυτά αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα βελτιώνοντας την απόδοση των καλλιεργειών ποιοτικά και ποσοτικά. Χάρη στην ειδική σύνθεση του Fesil, όταν αυτό εφαρμοστεί δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον (αποπνικτικό) στην επιφάνεια όλου του φυτού αποτρέποντας τους εχθρούς της καλλιέργειας να εγκατασταθούν στο φυτό, ιδιαίτερα τα μικρά έντομα (ψύλλα, θρίπες, αφίδες, αλευρώδης) και ακάρεα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MILIGARD-PACKAGE-e1646901576796.png

MILIGARD

Το MILIGARD αποτελεί ένα καινοτόμο λίπασμα σε μορφή σκόνης, διαλυτό στο νερό. Περιέχει Φώσφορο και Κάλιο κατάλληλα για διαφυλλική χρήση σε καλλιέργειες φρούτων, λαχανικών, ανθοκομικών και δημητριακών κατά την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το MILIGARD δεν στοχεύει μόνο στην συμπλήρωση των βασικών αναγκών της βασικής λίπανσης που εφαρμόζεται στις καλλιέργειες αλλά χάρη στην σύνθεσή του δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη παθογόνων μυκήτων στα φύλλα και τους καρπούς. Η εφαρμογή του καθιστά τα φυτά πιο εύρωστα καθώς και ανθεκτικά σε δυσμενείς συνθήκες. Οι καλλιέργειες όπου εφαρμόζεται είναι πιο υγιείς, ανθεκτικές σε παθογόνα και ξεπερνούν με ευκολία τα βιοτικά και αβιοτικά στρες. Ο μηχανισμός δράσης του βασίζεται στο ότι αφού ψεκαστεί σχηματίζει πάνω στο φύλλο και στον καρπό μια αλκαλική θρεπτική μεμβράνη η οποία καταστρέφει το μυκήλιο (υφές) των μυκήτων με αφυδάτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

RIZA-SITE.png

RIZA

Το RIZA είναι ένα προϊόν που βασίζεται σε αμινοξέα, γλυκοσίδια και φυσικά σάκχαρα μετην ικανότητα να ρυθμίζουν το περιβάλλον της ριζόσφαιρας, καθιστώντας την καλλιέργεια λιγότερο ευαίσθητη στις επιθέσεις των φυτοπαθογόνων νηματωδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

tidal-site.png

TIDAL

Το TIDAL® είναι ένα καινοτόμο προϊόν που προκύπτει από διαδικασία ζύμωσης παράγοντας μεταβολίτες (Βιοχηλικές ουσίες υψηλής απόδοσης) καθώς και μικρο-στοιχεία που όλα μαζί δρουν ως ειδικά συνένζυμα στις διεργασίες του φυτού. Το TIDAL® είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποφεύγει ή να διορθώνει τα συμπτώματα των ανεπαρκειών του χαλκού, μαγγανίου και ψευδαργύρου τα οποία περιέχει συμπλοκοποιημένα με επταγλουκονικό οξύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Skip to content